Heeft u vragen bel: 010-4180248
 

Makelaar TERBREGGE en NIEUW TERBREGGE

Bakker & Steffen is al jaren actief als makelaar in Terbregge en Nieuw-Terbregge.
De woningmarkt in dit gebied is bij hen dus heel goed bekend.
Bent u op zoek naar marktinformatie over uw eigen wijk of een wijk waar u zou willen wonen? Neem dan contact op met een lokale NVM-makelaar. Hij of zij kan u het beste informeren over lokale woningmarktontwikkelingen.
De wijk Terbregge ligt aan weerszijden van de Rotte en was lange tijd een gehucht. In de dertiende eeuw ontstaan rond een ophaalbruggetje over de rivier. De inwoners leven van de turfstekerij en de handel. Na de inpoldering in de achttiende eeuw is de landbouw de voornaamste bron van bestaan in Terbregge.
Groeien doet het gehucht nauwelijks, alleen aan het begin van de vorige eeuw komen er wat nieuwe huizen bij. De grootste verandering maakt Terbregge pas mee met de bouw van de buurt Nieuw Terbregge. Eind jaren negentig zijn hier de eerste woningen opgeleverd.

Nieuw Terbregge
is een recente nieuwbouwwijk waarvan de bouw in 2005 is afgerond. De woningen zijn gebouwd volgens het principe van "duurzaam bouwen." Dit houdt in dat de belasting van het milieu zo klein mogelijk is gehouden. Dit is terug te zien in de gekozen bouwmaterialen en de energiebesparende maatregelen in de huizen. Zo zijn er bijvoorbeeld zonneboilers geplaatst. De gevels van de huizen zijn grotendeels van hout en variëren in vorm en indeling. Nieuw Terbregge is een buurt met veel groen en water. Het past daarom prima in het dorpse karakter van de wijk Terbregge.

Winkelen
Door de geïsoleerde ligging en de grootte van Terbregge zijn er geen winkels. De bewoners moeten daarvoor naar de omliggende wijken, zoals het Molenlaankwartier of Oud Hillegersberg.

Ontspanning
In Terbregge zijn enkele fiets- en wandelroutes uitgezet. De Terbregse Rechter Rottekade komt uit in Het Lage Bergse Bos. Dit bos maakt deel uit van het recreatiegebied Rottemeren. Dit gebied strekt zich verder naar het oosten en noorden uit. Het is een natuurpark met veel wandel-, fiets- en ruiterpaden. Een balletje slaan kan op de achttien holes golfbaan en langs het water zijn rustige visstekjes te vinden. Voor wie wat wil eten of drinken heeft in Lage Bergse Bos de keuze uit twee café-restaurants.
Aan het Ommoordsehof liggen een tennispark en fitnesscentrum. Andere sporten die in verenigingsverband in de deelgemeente te beoefenen zijn: voetbal, bridge, schaken, handboogschieten en roeien. Zwemmen, squashen, badminton en ontspannen onder de zonnebank of in een bubbelbad kan in zwem- en sportcentrum De Wilgenring in de wijk Schiebroek.

Onderwijs en Gezondheidszorg
In Terbregge zelf is een school. Kinderen kunnen ook in de naburige wijken op school. Voor artsenbezoek of fysiotherapie en dergelijke geldt hetzelfde. De Stichting Kinderopvang Hillegersberg-Schiebroek heeft op meerdere locaties in de deelgemeente faciliteiten voor kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang.

Bereikbaarheid
Terbregge ligt langs de A20 en is daardoor met de auto uitstekend bereikbaar. Wat het openbaar vervoer betreft, de bus rijdt sinds 2005 een route door de wijk. Er zijn verbindingen met NS-stations Alexander en Centraal, Ommoord, Zevenkamp en de andere wijken van Hillegersberg-Schiebroek.