Heeft u vragen bel: 010-4180248
 

 
Een huis kopen, hoe werkt dat?
 

 

 
 
U staat op het punt een van de belangrijkste aankopen van uw leven te doen,
neem dan geen risico.
Neem je eigen makelaar mee!!
 

Makelaars zijn uw steun en toeverlaat bij deze belangrijkste aankoop!
 
 

 
 

De belangrijkste voordelen van een 'koop-makelaar' eerst even op een rijtje:

1. De makelaar zorgt voor een scherpe aankoopprijs, hij/zij is tenslotte een beroepsonderhandelaar met jaren ervaring! Dit levert u geld op!
 
2. De makelaar zorgt voor veiligheid en wapent u tegen het kopen van 'een kat in de zak'!
 
3. De makelaar zorgt voor bouwkundig inzicht en geeft u adviezen op gebied van verbouwingen!
 
4. De makelaar gaat met u mee naar de opleveringsinspectie en notaris.
 
Een woning is meer dan een dak boven het hoofd. Als u de sleutel in de voordeur steekt en u stapt naar binnen, dan moet u zich thuisvoelen. De woning moet daarom zo veel mogelijk aansluiten bij uw woonwensen.
Samen met uw NVM-woningmakelaar zult u er in slagen een woning te kopen, die voldoet aan uw beeld.
Voordat het evenwel zo ver is, onderneemt u een aantal stappen. Hieronder leest u welke dat zijn. Wilt u na het lezen van deze informatie dieper ingaan op dit aankooptraject, dan kunt u de map Kopen lezen. Deze krijgt u bij het plaatsen van de koopopdracht bij uw NVM-makelaar.
Uiteraard geeft uw makelaar u graag een toelichting op kantoor of per telefoon.
Bel voor een afspraak.
 
 

De stappen van het kopen van het huis:

De eerste stap die u samen met uw makelaar neemt, is het op een rij krijgen van uw wensen. Waaraan wilt u dat de woning voldoet, in welke regio zoekt u een woning, hoeveel tijd heeft u en wat zijn uw toekomstplannen, zijn vragen die de uitgangspunten vormen voor uw zoektocht naar de juiste woning.
Een belangrijk aandachtspunt zijn de financien: in welke prijsklasse wilt u een huis en beschikt u wellicht over eigen geld.
Uw makelaar legt daarbij uit welke financieringsmogelijkheden er bestaan. Natuurlijk kunt u hiervoor terecht bij de door ons zorgvuldig geselecteerde Hypotheekadviseurs!
Bel voor info!
Daarnaast maakt u heldere afspraken over welke werkzaamheden uw makelaar in opdracht van u uitvoert en welke vergoeding (de courtage) hij daarvoor ontvangt.
Als u inderdaad in zee gaat met uw NVM-makelaar zal hij aan de hand van de informatiebrochure "Een huis Kopen" de afspraken goed vastleggen.
 

Sámen op weg naar uw (nieuwe-) huis!

U zult zien, dat het enthousiasme waarmee u en uw makelaar te werk gaan al snel leidt tot een bezichtiging, die hij voor u regelt. U loopt door de woning en kijkt of deze inderdaad aansluit bij uw woonwensen. Hierbij is het z.g. "woongevoel" zeer belangrijk!
Uw makelaar daarentegen kijkt met een ander oog. Hij let met name op het onderhoud van de woning. Met zijn bouwkundige kennis attendeert hij u zo nodig op het achterstallig onderhoud en als hij twijfelt adviseert hij u een bouwkundig specialist in te schakelen, zodra u serieus overweegt een bod uit te brengen. Daarnaast gaat hij uitgebreid in op de buurt, de faciliteiten en het bestemmingsplan.
Verder geeft hij zijn mening over de vraagprijs: staat deze prijs in verhouding tot de geboden kwaliteit van de woning en de omgeving.
 

Uw aankoop

U treft de woning, die u graag wilt kopen. Uw NVM-woningmakelaar start namens u de onderhandelingen en brengt een bod uit voorzien van eventuele ontbindende voorwaarden.
U moet namelijk wel de financiering rond kunnen krijgen of wellicht wilt u de woning nog eerst bouwkundig laten keuren.
Uw makelaar vertelt u er graag meer over.
Als de verkoper het bod accepteert, dan bent u de koper. Van de verkopende makelaar ontvangt u een concept koopakte, die uw makelaar controleert.
Hij kijkt of de koopsom, de leveringsdatum, de ontbindende voorwaarden en de eventuele lijst van zaken (roerend en onroerend goed) correct zijn weergegeven in het contract.
Na goedbevinding en ondertekening van alle betrokkenen dat de koopakte naar de notaris, terwijl u een kopie ontvangt.
 

De ondertekening

Heeft u uw financiën rond en vormen ook de eventuele andere ontbindende voorwaarden geen obstakel meer, dan volgt bij de notaris de ondertekening van de akte van levering en eventueel hypotheekakte.
Hij is inmiddels in het bezit van de originele NVM-koopakte en kopieën van uw legitimatiebewijs en heeft de eigendomsoverdracht voorbereid. Daarnaast heeft hij de nota van uw makelaar ontvangen, waarvan u een kopie krijgt.
De notaris verrekent deze nota met de overdracht.
Bij de notaris ontvangt u vervolgens de sleutels van uw droomhuis, waarin u zich snel zult thuis voelen.

Vergeet niet een opstalverzekering af te sluiten!