Heeft u vragen bel: 010-4180248
 

Makelaar in Rotterdam PRINSENLAND

Rotterdam Prinsenland

Prinsenland is een wijk in het Rotterdamse stadsdeel Prins Alexander.
De wijk grenst in het noorden bij de Prinsenlaan aan het Lage Land en wordt verder begrensd door de Prins Alexanderlaan in het oosten, de Calandlijn van de metro in het zuiden en de A16 in het westen.

Het noorden van de wijk is gebouwd in de jaren zestig, tegelijk met de bouw van het Lage Land. De rest van de wijk is in verschillende deelplannen gerealiseerd in de jaren negentig. Bij de nieuwbouw zijn de oude structuren van het gebied (Kralingseweg, Ringvaartweg, 's-Gravenweg) gehandhaafd. Ook de oude begraafplaats Oud Kralingen maakt deel uit van de wijk.

Aan de noordrand van Prinsenland ligt het Prinsenpark. In dit park bevinden zich een aantal speelweiden, een skatepark, de avonturen-speeltuin Pietje Bell en een grote vierkante vijver waarmiddenin een betonnen schotel staat als aanduiding van het laagste punt van Nederland. Achteraf bleek dit laagste punt niet in Prinsenland te zijn, maar iets verder naar het noordoosten, in Nieuwerkerk aan den IJssel.
Wilt u meer weten over de wonen in Rotterdam Prinsenland, kunt u bellen met ons kantoor.
Wonen in Rotterdam betekent Werelds wonen, werken, studeren en leven. Het kan in Rotterdam, een bruisende stad, vol kunst, cultuur en evenementen. Maar ook een stad voor mensen die kansen grijpen en van aanpakken weten.
Een stad voor nuchtere genieters.