(NWWI) taxatie nodig van uw woning?

Wij maken snel en betaalbaar een officieel taxatierapport!

Een koper van een woning, een verkoper van een huis, de hypotheekverstrekker, de verzekeraar, de overheid en de belastingdienst vragen zich vaak af wat een woning waard is. Een (NWWI) taxateur kan daar een objectief antwoord op geven door middel van het uitvoeren van een taxatie van de betreffende onroerende zaak. Aan de hand van deze informatie neemt de opdrachtgever –dat kunt u zijn- een beslissing ten aanzien van bijvoorbeeld een aankoop of een belastingaangifte. Bel of mail voor onze taxatie-tarieven. De taxatie wordt meestal binnen 48 uur uitgevoerd. Het NWWI-taxatierapport wordt door elke bankinstelling geaccepteerd.

De reden

Als u binnen loopt bij een NVM-makelaar en u vraagt hem een taxatie te laten uitvoeren, dan zal hij u vragen waarom u een waardebepaling wilt laten verrichten. Het doel van een taxatie staat namelijk in relatie tot verschillende soorten waarden.Als u uw huis bijvoorbeeld te koop aanbiedt, gaat het om de verkoopwaarde van uw woning. Maar een onroerende zaak heeft evenwel meer soorten waarden.

Taxeren

Als vervolgens duidelijk is waarom u een taxatie nodig heeft, maakt de NVM-makelaar met u een afspraak om de woning te taxeren. Het is noodzakelijk dat u het eigendomsbewijs, de kadastrale gegevens en zo mogelijk tekeningen van uw huis paraat heeft. Tijdens de inspectie van uw woning let de NVM-taxateur veelal op de volgende aspecten:

  • De staat van onderhoud
  • De inhoud en oppervlakte
  • De functionele indeling
  • De constructie en gebruikte materialen als mede de kwaliteit daarvan
  • De mate van isolatie en energiezuinige maatregelen
  • De omgevingsfactoren

Neem contact op